Voor ieder type schip een taxatierapport

Taxatie

Taxaties kunnen om diverse redenen worden uitgevoerd. Voor de aan- of verkoop van een pleziervaartuig, om financieringsdoeleinden, voor verzekeringen of bijvoorbeeld ten behoeve van een boedelscheiding, nalatenschap of faillissement. Onze gecertificeerde taxateurs kunnen voor iedere situatie en ieder jacht een taxatierapport voor u verzorgen.


U kunt te allen tijde contact opnemen met onze erkende taxateurs. Wij informeren u graag over de mogelijkheden die Prins van Oranje u te bieden heeft.


Hoe verloopt een taxatie?

 • Expert: één van onze experts komt naar uw boot om deze te taxeren. Wij zijn aangesloten bij het EMCI (European Maritime Certification Institue) en de HISWA (Nederlandse vereniging voor Handel en Industrie op het gebied van Scheepsbouw en Watersport). Dit zijn onafhankelijke certificeringsorganisaties. 
   
 • Taxatie: voor de taxatie kijken wij onder andere naar het type schip, de werf en de leeftijd. Verder wordt de uitrusting van de boot gecontroleerd en de algehele en technische staat van onderhoud bekeken.
   
 • Taxatierapport: na het uitvoeren van de taxatie ontvangt u een taxatierapport. In dit rapport vindt u een beschrijving van het schip, aangevuld met enkele overzichtsfoto's, de omschrijving van de marktpositie, een oordeel over de staat van onderhoud van het vaartuig en de dag- en executiewaarde.
   
 • Kosten: de kosten van een taxatie zijn circa € 450,- maar zijn afhankelijk van het type schip, afmetingen en uitrusting.
   

Boot4 op HISWA 2019: Boten met Elektrische Buitenboordmotor | Boot4.nl